Kérés

A Jazzy rádiós riportok után nagy felzúdulás volt. Nemcsak minket, riportalanyokat támadtak meglehetősen alpári módon, hanem a rádiót és a riportert is, amiért mertek ezzel a témával  foglalkozni, „veszélyeztetve ezzel az össztársadalmi egészségvédelmet, fertőző betegség megelőzési programot”.

Arra gondoltunk, ha a jövőben írott vagy elektronikus sajtóban nyilvánosságot kapunk, azt fogjuk kérni, hogy valamilyen formában szülők is megszólalhassanak (személyes jelenléttel, írásban, telefonon, skypon).

Rövid, tömör esetismertetésekre lenne szükség, név- és esetenként arc felvállalásával.

A megfogalmazásban szívesen segítünk.

Várjuk a beszámolókat részben Oltást Követő Nemkívánatos Eseményekről és azokról a sérelmekről, kifogásolható bánásmódokról, amelyek ennek nyomán a családokat érték.

Ha van kedvező döntés egy-egy ügyben – ennek is örülnénk, hisz ez példa lehetne arra, hogy emberi módon is megoldhatók a dolgok, anélkül, hogy bárki érdeke sérülne.

Mindezek elkészítéséhez segítség lehet a 2014-es Ünnepi Fórumon elhangzott szülői előadások átolvasása. Ezek honlapunkon megtalálhatók.

http://www.valaszthato-oltas.hu/images/szulok_eloadasai_forum.pdf

Ajánljuk még mintaként, segítségként az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalába eljuttatott Beadványunk áttanulmányozását is (melyre a Petícióhoz hasonlóan válasz nem érkezett.)

http://www.valaszthato-oltas.hu/images/Beadvany.pdf

Egy adatbázis épülhetne így fel, amelyből mindig a helyzetnek legmegfelelőbb példákat lehetne felhasználni.

Mindez felkerülhetne a honlapunkra és /vagy a szülői csoport készülő honlapjára is. Így bárkit oda lehetne irányítani, akár úgy, hogy ezeket meg ezeket a szülőket keresheti. Ők azok, akik elég bátrak ahhoz, hogy vállalják a nyilvánosságot.

A jelentkezéseket a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várjuk.

Mindenki gondoljon a tanárokra! Csak közösen, szülők és orvosok összefogásával érhetjük el céljainkat.

Előre is köszönettel a Kötelező helyett VÁLASZTHATÓ mozgalom ügyvivői.

dr. Ébert Jenő             dr. Kürti Katalin                      Sallay Endre