Kötelező helyett VÁLASZTHATÓ ” mozgalom

MINDENKIVEL KÖZÖS CÉLUNK
 Születendő és már megszületett gyermekeink egészségének védelme.
 FONTOS
 Nem az oltások ellen emelünk szót, hanem azok kötelezőségének megszüntetéséért.

 

Civil összefogásként indítjuk útjára a „Kötelező helyett választható” mozgalmat, amely az oltási kötelezettség megszüntetéséért, tehát az oltások választhatóságáért tevékenykedik.

A világon szinte egyedüliként Magyarország az a hely, ahol sokszor még egészségügyi indokkal sem lehet mentességet kérni az oltások alól. Ez komoly jogi, és esetenként szakmai kérdéseket vet fel. Ezért, az oltási rendszer európaivá tételét tűztük ki elérendő célként.
Fontos, hogy az országban elszigetelten működő csoportok, magányosan harcoló családok elérjék egymást és összefoghassanak.
Több fronton szervezünk tájékoztatást, teszünk lépéseket:
- Fórumot hoztunk létre „Beszélgessünk az oltásokról” néven, hogy az oltásokról kapott, általában egyoldalú tájékoztatást korrekt információk adásával egészítsük ki. Hiszünk abban, hogy a személyes találkozás és beszélgetés varázsát semmilyen más kommunikációs forma nem pótolhatja. Fórum-találkozóinkat havonta egyszer tartjuk – erről tájékozódhat hírleveleinkből. A hírlevélre való feliratkozás módját lásd alább.
 Fórumainkra mindenkit várunk, akit az oltások ügye érdekel, bárkit, aki egyszerűen csak e témát illetően tájékozódni szeretne. Lehet oltáspárti vagy oltáskritikus, laikus vagy szakmabeli… A fő, hogy eljöjjön és oldott, barátságos, nyitott, elfogadó légkörben beszélgessünk, gondolatokat cseréljünk, érveljünk.
 A fórum szervezői:                        dr. Kürti Katalin gyermekgyógyász-homeopata
 dr. Ébert Jenő belgyógyász-homeopata
- Törekszünk a jogi háttér kiépítésére, segítő ügyvédek bevonására. Fontosnak tartjuk egyrészt a szülők tájékoztatását a jogi lehetőségekről, másrészt biztosítani szeretnénk elérhető jogi segítséget.
 - Orvosi közösséget építünk, hogy a szülőkkel együtt meghatározó lépéseket tegyünk az oltási kötelezettség megszüntetéséért.
- Elindítottuk honlapunkat (www.valaszthato-oltas.hu), hogy a témával kapcsolatos tudnivalókról tájékoztassuk olvasóinkat.
- Kiadványok, tájékoztató anyagok összeállítását és terjesztését tervezzük.
- Rendezvények szervezésével próbáljuk a témát az érintettekhez közelebb hozni, valamint a személyes találkozást és kapcsolódást megkönnyíteni orvosok és szülők között.
- Petíció beadását tervezzük - aláírásgyűjtéssel - az oltási kötelezettség eltörléséért.
Csatlakozzon Ön is, mint SZÜLŐ, hogy részt vehessen a gyermeke egészségéért folyó munkában!
Csatlakozzon ORVOSKÉNT Ön is, hogy tiszta lelkiismerettel, a lehető legjobb tudása szerint tehessen kis páciensei egészségéért!
A kitűzött célt könnyebb lesz elérni, ha szülők és orvosok egymást segítve tevékenykednek.
Szívesen vesszük az oltás vagy az egészséges életmód témájával már foglalkozó SZAKMAI vagy LAIKUS KÖZÖSSÉGEK csatlakozását is!
Vidéki előadások megtartását is vállaljuk legalább 15-20 fő megjelenése esetén.

Amennyiben munkánkat bármilyen módon segíteni, támogatni tudja (szaktudás, személyes tapasztalat, anyagi támogatás) kérjük, hogy bizalommal keressen meg minket: minden véleményt, segítséget, ötletet, támogatást szívesen veszünk.

Kapcsolat - hírlevélre való feliratkozás, kapcsolatfelvétel, előadás kérése, stb.

Üdvözlettel

a „Kötelező helyett választható” mozgalom ügyvivői